• 5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g vit choklad
  • 3 st gelatinblad

Pannacotta med vitchoklad på kladdkakebotten, garnerade med hallongelé och chokladkant

Gör pannacotta så här:

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka upp grädden och vaniljsocker.

Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.

Till min dessert så bakade jag kladdkaka och tryckte ut rundlar som jag använde till botten, sedan gjorde jag pannacottan och lät nästan stelna innan jag tryckte ut smeten i utstansare med kladdkakan som botten,
Sedan kokade jag upp hallon som jag blandade med gelatin och hällde över.
När allt stelnat i kylen så tog jag ur dem ur utstansarna och smälte choklad och bredde ut på overheadpapper och fäste runt desserten, när chokladen stelnat så är det bara att dra bort pappret och garnera med frukt.

20120325-094235.jpg