• 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1tsk kardemumma
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g riven/finhackad vit choklad

Smält smöret.
Häll i mjölken och värm till 37°C.
Smula jästen, häll i degspade och rör om
Tillsätt socker, kardemumma salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna.
Låt jäsa ca 30 min.

Blanda smöret till fyllningen med socker och vaniljsocker.

Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på smörblandningen.
Riv över den vita chokladen.

Vik över degen så att den blir dubbel.
Skär remsor och sno degen till knutar.
Lägg bullarna på smörpapper eller i formar
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker

Grädda bullarna i 225°C i 10-12 min.
Låt bullarna svalna