• 50g jäst
  • 75g smör
  • 4dl mjölk
  • 1ägg
  • 0,5dl socker
  • ca 12dl vetemjöl
  • Fyllning1:
  • 100g smör
  • 1dl socker
  • 1msk vaniljsocker
  • Fyllning 2:
  • 1dl vaniljkräm
  • 1dl jordgubbssylt

Smält smör och värm med mjölk till 37grader
Smula jästen och lös upp i vätskan
Tillsätt ägg, socker och mjöl
Arbeta degen och låt jäsa 40min
Rör ihop fyllningen
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång platta
Bred på fyllningen och vik den dubbel
Skär degen i 2cm breda bitar och skär en skåra i mitten, trä in ena änden genom skåran och vik den utåt
Lägg bullarna på bakplåtspapper
Klicka på vaniljkräm och sylt, låt jäsa övertäcka i 30min
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda 8min 250grader