• 50 gram jäst för söta degar
  • 100 gram smör/margarin
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker eller vit sirap
  • 9 dl ca vetemjöl

Först smälter du matfettet i en kastrull, blandar det med mjölken så att det blir fingervarmt. Häll jästen i en bunke och häll sedan dit smöret och matfettet.
Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt sedan 6 dl mjöl och rör om tills det blir som en smet. Tillsätt sedan resten av mjölet och även lite till om degen är för kladdig.
Låt degen jäsa i 30 minuter under en duk till bubbel storlek. Arbeta sedan ihop degen på ett mjölat bord, dela den i två delar, kavla ut och bred ut vaniljkrämen
Rulla ihop och dela i 20delar
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper eller i formar och låt jäsa i en kvart.
värm ugnen till 250 grader.
Pensla bullarna med ett vispat ägg, och strö på strösocker grädda sedan bullarna mitt i ugnen i 5-10 minuter.

20120412-165420.jpg