• 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1tsk kardemumma
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl
  • 2dl marsankräm
  • 1dl torkade blåbär
  • 1ägg
  • strösocker

Smält smöret.
Häll i mjölken och värm till 37°C.
Smula jästen, häll i degspade och rör om
Tillsätt socker, kardemumma salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna.
Låt jäsa ca 30 min.

Blanda marsankrämen och ställ kallt.

Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på marsankrämen och strö över blåbär.

Rulla degen och skär i centimeter tjocka bitar och
Lägg bullarna på smörpapper eller i formar
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker

Grädda bullarna på 250grader i ca 10min

a href=”http://bullmorsan.se/wp-content/uploads/2012/03/20120312-152946.jpg”>20120312-152946.jpg