• 50 gram jäst
  • 150 gram mjukt rumstempererat smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl ljus baksirap
  • 1 ägg
  • 15 – 16 dl vetemjöl
  • ca 4dl vaniljkräm
  • ca. 25gram smält smör
  • kokos

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader och slå på jästen tillsammans med rumstempererat smör.
Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min.
Rulla till små bollar, i storlek med en tennisboll, ca 30.
Gör en grop med fingret i mitten på varje bulle.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll varje bulle med vaniljkräm
Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt. Låt jäsa på plåt ca 25-30 min. Grädda i 200 grader ca 10 min.
Pensla med smält smör och strö över kokos