• Fördeg.
  • 0,5l mjölk
  • 700gram mjöl
  • 50gram jäst
  • 1krm kardemumma
  • Deg:
  • 400g mjöl
  • 1krm salt
  • 200g socker
  • 200g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 2dl grädde
  • 2dl socker
  • 2dl ljus sirap
  • 1vaniljstång
  • 30kakao
  • 300gram mandelmassa
  • 300gram smör
  • Choklad
  • ägg till pensling
  • dekoration

Fyllningen:
Koka ihop grädde, socker, vaniljstång och sirap tills det tjocknar
Låt svalna
Blanda i kakao och rör till en jämn smet
Blanda mandelmassan med smör till en jämn smet och blanda ner i kolasmeten

Blanda ingredienserna till fördegen och låt vila i 30min
Blanda sedan ner resten av ingredienserna och kör i degblandare i 20min tills den är elastisk
Låt jäsa i 40min
Kavla ut vetedegen till en rektangulär
Bred ut fyllningen och strö över hackad choklad
Rulla ihop till en rulle och skär i 18bitar och lägg i formar
Låt jäsa 40min
Värm ugnen till 200grader
Pensla bullarna med ägg och strö över hackad mandel, strössel, kokos eller liknande
Grädda 10min

20120302-124706.jpg