• 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100g smör
  • 0,5dl strösocker
  • 0,5dl farinsocker
  • 1dl strösocker
  • 1tsk kardemumma

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.

Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.

Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig

Låt vila i kylen 30min

Blanda smörfyllningen

Kavla ut degen till en platta och bred över fyllningen, vik på tre, så att degen bildar tre lager.
Skär 20 remsor

Tvinna varje remsa och lägg i en bullform

Låt jäsa 30min

Grädda på 230grader i ca 7min

Pensla bullarna direkt när de kommer ut ur ugnen med uppvispat ägg och strö över sockerblandningen

Arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.