• 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl
  • 2äpplen
  • 50 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1ägg
  • Pärlsocker
  • 1 tsk ka

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.

Arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.

Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
Skala och skiva äpplen

Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm på ett bakplåtspapper.

Bred på fyllningen i mitten och lä äpplen i två rader.
Skär resterna på varje sida i remsor och lägg omlott över äpplena.
Låt jäsa i 30min
Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.

Grädda nere i ugnen grader i 18minuter.

20120610-130159.jpg