• 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk stött kardemumma
  • 14 – 15 dl vetemjöl

Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°.
Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
Låt jäsa under bakduk.
Sätt ugnen på 225grader
Arbeta degen på lätt mjölat bakbord.
Dela den i 40 delar och gör snurror eller flätor
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.

20120330-190912.jpg