• 150gram smör
  • 5dl mjölk
  • 50gram jäst
  • 1,5dl ljus sirap
  • 0,5tsk salt
  • 2tsk kardemumma
  • 12dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100gram smör
  • 1,5dl strösocker
  • 1tsk kardemumma
  • Skal och saft från en citron

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37grader
Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen och lös upp jästen
Rör i sirap, kardemumma, salt och möl
Arbeta till en smidig deg och låt jäsa en timme
Dela degen i två delar och kavla ut till en rektangel ca 1cm tjock
Bred på fyllningen
Vik 1/3 av degen mot mitten och vik över den andra delen
Skär i rektanglar och lägg över på plåt med mellanrum
Låt jäsa i 40 min
Pensla med ägg och strö över pärlsocker
Grädda på 250grader i 10min

20120504-203129.jpg