• 20gram jäst
  • 50gram smör
  • 2dl mjölk
  • 0,5dl strösocker
  • 1krm salt
  • 1krm kardemumma
  • 6dl vetemjöl
  • Vaniljkräm:
  • 1äggula
  • 1msk strösocker
  • 2tsk vetemjöl
  • 0,5dl vispgrädde
  • 1dl mölk
  • 1tsk vaniljsocker
  • Mandelfyllning
  • 50gram mandelmassa
  • 75gram rumsvarmt smör
  • 0,5tsk kardemumma
  • 2msk ljus sirap
  • Garnering:
  • ägg
  • 2dl florsocker
  • 2tsk vatten

Smula jästen
Värm mjölken till 37grader och häll över jästen
Rör tills jästen lösts upp
Tillsätt socker salt och kardemumma och det mesta av mjölet
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 40min

Vaniljkräm
Vispa äggula och socker i en kastrull
Tillsätt mjölet under vispning
Vispa i grädde och mjölk
Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar
Låt svalna och rör i vaniljsocker

Mandelfyllning

Rör ihop mandelmassa, smör, kardemumma och sirap

Sätt ugnen på 225grader
Kavla ut degen till en rektangel
Bred över mandelfyllningen
Rulla ihop från långsidan
Skär i ca 5cm breda bitar och ställ med snittytan upp i en rund smord form
Låt jäsa övertäckt 30min
Pensla med uppvispat ägg
KLicka vaniljkrämen över bullarna
Grädda i nedre delen av ugnen i 35min
Rör ihop florsocker och vatten och garnera när bullen svalnat