• Bulldeg:
  • 75 gram smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 paket jäst
  • 0,5dl socker
  • 1krm salt
  • 5dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 75 gram smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5dl florsocker
  • 50g philadelphiaost
  • Ägg
  • Pärlsocker

Smält smör och blanda i mjölken
Smula jästen och häll över blandningen
Blanda tills jästen lösts sej
Blanda i socker, salt och kardemumma och till sist mjölet
(Det blir en ganska lös deg)
Arbeta 10min
Låt jäsa 30min
Sätt ugnen på 200grader
Smörj en långpanna och häll i smeten

Blanda fyllningen
Klicka ut 24 små klickar över smeten på lagom avstånd
Låt jäsa 30min
Pensla med ägg och strö över pärlsocker
Grädda ca 17min
Låt svalna och skär i bitar så att varje vit får en del fyllning i mitten