• 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl nötter
  • Toscaglasyr:
  • 100 g mandelspån
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
2. Tillsätt salt, socker och kardemumma.
3. Arbeta in mjölet tills degen känns smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
4. Hacka nötterna under tiden till fyllningen. Rör samman matfettet med farinsocker. Rör ner nötterna.
5. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt. Dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 1 cm tjock. Bred fyllningen över degkakorna och rulla samman dem.
6. Skär varje rulle i 20 lika stora bitar. Lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Ställ dem på bakplåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
7. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt det smälta under omrörning.
8. Fördela glasyren över kakorna och grädda dem mitt i ugnen på 250 grader ca 8-10 minuter.