• 50 gram jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 3 tsk salt
  • 100 gram valnötter, hackade
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 dl lantbrödsmjöl
  • 9 dl vetemjöl special

Lägg valnötterna i vatten en dag innan
Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör sedan ut jästen med en del av vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt. Jäs övertäckt i cirka 40 minuter.
Knåda degen och forma till 16 frallor Alternativt 4 baguetter Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 175 grader efter 10 minuter. Fortsätt grädda i cirka (Baguetter 20min)
Frallorna gräddas ca10min på 220gradee