• 5 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 50 gram jäst
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 900 gram vetemjöl
  • 50 gram vetemjöl till utbaket
  • 0,5 dl mjölk till pensling

Jag brukar baka bröd och ställa att jäsa i kylen över natten så är det bara att stoppa in i ugnen på morgonen och få nybakat frukostbröd

1 Rör ut jästen i mjölken
2, Blanda i rumsvarmt smör
3. Blanda i salt och socker.
4. Mät/väg upp mjölet i en skål.
5. Tillsätt mjölet iblandningen. Arbeta degen i assistenten ca. 4 minuter.
6. Låt jäsa i bunken i ca. 30 minuter.
7. Strö ut LITE mjöl på bakbordet och häll upp degen. Arbeta ihop den smidig. Dela degen i 18 bitar och rulla till bollar.
8. Ta en boll och lägg den på bakbordet helst utan mjöl, platta till den med handflatan och kavla den sedan ca. 0,5 cm tjock och rund.
9. Lägg dem på plåt och forma till dem så rund som möjligt. Upprepa tills alla bollar är slut. Ca. 6 st på varje plåt.
10. Låt jäsa i ca. 30 minuter.
11. Picka kakorna (gör små hål i degen).
12. Grädda i 200-225 grader i ca. 8-10 minuter.
13. Pensla de färdiggräddade tekakorna direkt efter gräddning med mjölk.

20120309-123614.jpg