• 50 gram jäst
  • 2 st stora morötter
  • 50 gram margarin
  • 5 dl mjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 2krm kardemumma
  • 1,5 dl solrosfrön

1. Skala och riv morötterna.
2. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
3. Smula sönder jästen i em bunke. Häll över degspadet så att jästen smälter.
4. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, morötter och solrosfrön.
5. Häll sist i mjölet och arbeta ihop till en lös deg.
6. Jäs under bakduk 30 minuter.
7. Knåda den jästa degen lätt på mjölat bakbord.
8. Dela i två och sno ihop till vridna längder.
9. Jäs på plåt under bakduk 30 minuter.
10. Sätt ugnen på 200 grader.
11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuterne size-full”

20120328-205209.jpg