• 1 l mjölk
  • 8 dl havregryn
  • 175 gram smör
  • 75 gram jäst
  • 0,5 dl socker
  • 2 l vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ost, riven

1. Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca. 2 timmar.

2. Smält smöret och blanda i.

3. Rör ut jästen i sockret och blanda i det i smeten.

4. Vetemjölet, saltet och den rivna osten blandas i och arbetas till en smidig deg.

5. Låt jäsa i 20 minuter.

6. Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca. 10 cm i diameter till tekakor.

7. Låt jäsa i 30 minuter på plåten.

8. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 10-12 minuter.

9. Låt kallna på galler under bakduk. Går bra att frysa.

20120415-134911.jpg