• 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1/2 dl lingonsylt
  • 30 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g Philadelphiaost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt. Rör ner grädde eller mjölk och sylt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet. Häll smeten i formar och grädda i mitten av ugnen, ca 10 min.
Låt svalna

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Spritsa på cupcakes och garnera