• 150 gram smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 paket oreokakor
  • Fyllning och topping
  • 300 gram vit choklad
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram smör
  • 1 dl grädde
  • 1 paket Oreokakor Mini
  • 1 påse
  • Marshmallows Mini
  • 1 dl Ohoy chokladsås

Löjligt god och mäktig chokladkaka bör avnjutas i mindre portioner!

GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.

2. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tide