• ngredienser:
  • 400g kakor t.ex digestive och cookies
  • 2 msk kakao
  • 125 g smör
  • 2.5 dl kvarg
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 200 g choklad efter smak (t.ex 100g mjölkchoklad och 100g mörkchoklad alt. en smaksatt choklad)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.

3. Tryck ut blandningen till en botten i en form eller flera små portinsformar

4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.

5. Vispa philadelphiaost, kvarg, strösocker och vaniljsocker krämigt i en skål.

6. Rör ner ett ägg i taget.

7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen.

9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter. Något kortare tid för portionsformar

10. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.

11. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.