• 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt saffran
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g riven/finhackad vit choklad
  • 2 dl russin

Jag tycker att lussekatter är tråkiga men älskade dessa saffransbullar och de har blivit en riktig succé sedan jag bakade dem efter att ha hittat receptet i en baktidning

Smält smöret med saffranet.
Häll i mjölken och värm till 37°C.
Smula jästen, häll i degspade och rör om
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna.
Låt jäsa ca 30 min.

Blanda smöret till fyllningen med socker och vaniljsocker.

Kavla ut degen till en rektangulär platta.
Bred på smörblandningen.
Riv över den vita chokladen och strö på russin.

Vik över degen så att den blir dubbel.
Skär remsor och sno degen till knutar.
Lägg bullarna på smörpapper eller i formar
Låt jäsa 30 min under bakduk.

Grädda bullarna i 225°C i 10-12 min.
Låt bullarna svalna

Pudra över florsocker.